4 plátky želatiny
400 ml 33% smetany
1 malé espresso (30 ml)
100 g vanilkového cukru
300 g rybízu
100 g cukru krystalu
Želatinu namočíme do trošky vody a necháme nabobtnat. Smetanu smícháme s espressem, vanilkovým cukrem a přivedeme k varu.Smetanovou směs odstavíme z vařiče. Želatinu zahřejeme a za stálého míchání ji necháme úplně rozpustit.Do tekuté želatiny vmícháme lžíci smetanové směsi, vše rozmícháme a přidáme zbylou směs.Tekutinu nalijeme do 6 menších skleniček a necháme ztuhnout v chladu, nejlépe do druhého dne.Rybíz s cukrem přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut a rozvar necháme lehce vychladnout, aby nebyl úplně horký. Nalijeme ho na vychlazenou panna cottu a můžeme podávat.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 02.08.2024 10:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz